Областният управител на Перник дари козунаци на три здравни заведения

Областният управител на Перник дари козунаци на три здравни заведения

На Велики четвъртък областният управител инж. Емил Костадинов дари козунаци на  лекарите, пациентите и служителите в Многопрофилната болница за активно лечение „Рахила Ангелова“, Специализираната болница за активно лечение на белодробни болести и Центъра за спешна медицинска помощ в Перник.

„Великден носи в себе си посланието за силата и тържеството на живота, духа и вярата. Тази година, по лесно обясними причини,  свързваме всички тях с лекарите и медицинските работници. С този малък жест на внимание и благодарност изказвам искреното си възхищение  и респект към тях“, сподели инж. Костадинов.

Той изрази убеденост, че само заедно и с нужната дисциплина ще ограничим разпространението на КОВИД 19.

„Благодарим за жеста и дарението на областния управител. На този светъл празник призоваваме всички да си останат вкъщи, болестта е изключително коварна, с тежки последици и висока смъртност. Единственият начин да се преборим с коронавируса е социалната изолация. До този момент правителство и всички институции се справят много добре“, споделих тримата директори.

Инициативата на областния управител има своята предистория.

Четири години като кмет на кметство „Изток“ Костадинов дарява козунаци и яйца на нуждаещи се хора от най- големия пернишки квартал.

Тази година традицията продължава с поклон пред смелостта, всеотдайността и търпението на медиците, както и с грижа за хората, които вместо у дома, ще прекарат Великден в болничните заведения.