„В и К” започна подмяна на над 200 метра водопровод по ул. „Благой Гебрев” в квартал „Изток”

„В и К” започна подмяна на над 200 метра водопровод по ул. „Благой Гебрев” в квартал „Изток”

„В и К” започна вчера подмяната на над 200 м водопровод по отклонението от ул. „Благой Гебрев” в кв. „Изток”, пред блок №62. По това отклонение се подава вода за 4-5 блока, в които живеят над 500 семейства. Предприемането на този основен ремонт се наложи поради факта, че в рамките на 6 дни бяха извършени 4-5 повреди по остарелия етернитов водопровод. Това създаде социално напрежение сред живущите в квартала, които оставаха на сухо по цял ден.

„Синхронизирахме действията си с Община Перник, тъй като знаехме, че предстои подмяна на водопровода по ул.”Благой Гебрев”. Оказа се, че това отклонение не е предвидено за подмяна, така че няма да дублираме дейността на Община Перник. Честите аварии, за отстраняването на които се налагаше да спираме водата, създаде основателно напрежение сред нашите абонати в района. От друга страна отстраняването на аварии по трасето през ден оскъпява прекалено водоподаването в района. Това наложи да решим кардинално проблема там за години напред. С това смятаме, че ще подобрим значително качеството на водоснабдяването на живущите в тези жилищни блокове на кв.”Изток”. Създали сме организация, така че да приключим ремонта във възможно най-кратък срок и да възстановим водоподаването за празниците”, поясни управителят на „В и К” инж. Борислав Иванов.

Подмяната на остарелите етернитови тръби с нови, съвременни, започна в сряда преди обяд и продължи без прекъсване, на фарове, до късно през нощта, въпреки чувствителното застудяване.