Авария по водопроводната мрежа образува езеро пред жилищен блок в „Изток”

Авария по водопроводната мрежа образува езеро пред жилищен блок в „Изток”

За трети път в рамките на по-малко от седмица жителите на ул. „Благой Гебрев” в кв. „Изток” останаха без вода. Изненада и уплаха изпитаха жителите на бл. №62, които се прибраха снощи след 21.00 часа. Бликаща вода на две места пред блока им беше превърнала малката уличка, която води  както към блок №62, така и към №61 в езеро и течеше към близкия паркинг.

За по-малко от час водата достигна над 30см и постепенно нивото й се повишаваше, достигайки до два от входовете на бл. №62. Притеснени живеещите в него наизлизаха и се питаха няма ли кой да се обади на „В и К” не само да не тече на халос вода, но и да не наводни мазетата и да влезе в два от входовете.

Притеснен живущ сподели, че всички опити да се свърже с дежурния телефон на „В и К” 0700 16751 били безуспешни, защото все давал заето и то по това време. Той уточни, че от 20.30 ч  водата в блоковете наоколо била спряна, но въпреки това от две места в района бликаше упорито много вода. В последствие се оказа, че някой се е свързал с управителя на „В и К”, който обещал да вземе мерки. Очевидно поради намесата на шефа на „В и К”, до около един  час водата по уличката започна да се оттича, а от гейзерите спря да блика вода. Това поуспокои живущите от двата блока. При всички положения днес отново стотици семейства ще останат без вода. Хората недоумяваха защо на отсечка от около 500 м се копае за трети път в рамките на една седмица.