Драгичево  става все по-хубаво  и по-уредено

Драгичево става все по-хубаво и по-уредено

 За Драгичево – най-голямото село в пернишката община, спокойно може да се каже, че е като София –не само расте, не само не старее, но и става все по-хубаво, все по-уредено. А заслугата за това е на неговия кмет Виктор Викторов и неговите съмишленици и съратници, които заедно, рамо до рамо в тези дни работят усърдно, напук на коронавируса.

По главната улица на селото – „Кракра“, кипи наистина усилен труд. Ремонтните дейности по пълното й обновяване след изграждането на нов водопровод и канализация продължават. В момента се изгражда платното за движение , което ще бъде разширено и ще бъде изграден нов тротоар , както и водохващащи шахти! Поставят се новите бордюри, предвижда се по единия от тротоарите да се оформи и цветна алея. Всичко от А до Я, както казва кметът Викторов. Той е категоричен – приключи ли окончателно работата по главната улица на селото, тя ще е най-красивата в общината.

В момента ремонтни дейности се извършват и в сградата на училището. Преди четири години беше подменена настилката на физкултурния салон в ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“. В края на миналата година на учебното заведение бяха отпуснати средства от МОН за ремонт на покрива на физкултурния салон. След него дойде ред и на старата дограма, която сега се подменя, споделя Викторов.

И в Драгичево си имат проблеми с авариите по водопроводната мрежа. Те не са една и две, но кметът не се предава лесно. В края на миналата седмица ситуацията е била направо критична, тъй като в продължение на три дни 20- 30 къщи на улица „Република“ останали на сухо заради тежка авария. Подпалих телефоните на „В и К”, защото аварията наистина беше тежка, а покрай нея се появиха и по-малки. Но в крайна сметка решихме поне част от проблема, разказва кметът.  Това, което най-много го радва обаче е, че намира много съмишленици, които му помагат в трудните дни. Хората в селото са задружни. Стане ли дума за проблем и решение са намира, и доброволци да помагат не липсват. Когато стана дума за липсващи предпазни маски, веднага се намериха хора с добри сърца, които дариха над 200 маски за многократна употреба.

„Заради карантината възрастните ни съселяни не могат да излизат от домовете си, за да пазаруват или да си купят лекарства. Разлепихме обяви, че в такива случаи, ако някой има нужда, може да звъни в кметството и веднага получава помощ. Звънят и на личния ми телефон. Това не ми тежи, не ме притеснява. Напротив, радва ме, когато мога да помогна“ споделя Викторов и отново се връща на темата за дарителите, на които не може да се нарадва. С тяхна помощ са осигурени хранителни продукти от първа необходимост и вече мнозина от най-възрастните хора в Драгичево, хора с увреждания, хора в тежко социално положение, получават от доброволците към кметството пакетите с храна .

Благодаря на дарителите, благодаря на доброволците, някои от които до вчера дори не познавах. Хора с щедри сърца! Наистина мога да кажа, че заедно можем всичко. И съм доволен, че до мен застанаха и подадоха ръка в тези тежки дни на изпитание и хора, които до вчера бяха мои опоненти. Хубаво е когато се работи! Това зарежда“,  споделя драгичевският кмет.