Аварии по водопроводната мрежа отново оставиха абонати на „В и К” без вода

Аварии по водопроводната мрежа отново оставиха абонати на „В и К” без вода

  С нарушено водоснабдяване, заради появили се повреди по водопреносната мрежа днес  вторник бяха абонати на „В и К”,  които живеят на улиците : „Освобождение“ , „Максим Горки” в район „Мошино”. Без вода, до отстраняването на авариите са и жителите на кв.”Църква”- ул.” Владайско въстание“, ул.“Димитър Благоев“ и ул.“Жива вода“, село Драгичево „Рударска махала“, в ж.к. ”Люлякова” в Радомир и м село Кленовик. Това информираха от ръководството на „В и К” Перник. От там поясниха, че по всички повреди работят аварийни екипи до възстановяване на нормалното водоснабдяване в засегнатите райони.

Според водоснабдителното дружество, вчера обемът на язовир „Студена” е бил  9 727 000 куб.м . Притокът във водоема е 1605 л/сек., а разходът – 230 л/сек. Това означава, че притокът в язовира е бил близо 7 пъти повече от разхода на вода.

От „В и К” отново напомнят, че поради обявеното извънредно положение инкасаторите на дружеството спират да посещават домовете на гражданите. Дружеството предоставя  възможност абонатите да извършват самоотчет и да предоставят показанията на водомерите си на своите инкасаторипо телефон, чрез SMS или на следните телефони по райони в рамките на работното време на дружеството от 8.00ч. до 16.30ч., като се спазва следния период за отчет:
• от 1-во до 10-то число на месеца ще се приемат показания на водомера за градовете.
• от 10-то до 20-то число на месеца ще се приемат показания на водомера за селата.