Жителите на село Светля се притекоха на помощ на спешните медици в Перник

Жителите на село Светля се притекоха на помощ на спешните медици в Перник

В труден за всички ни момент, пък и не само за нас, жителите на малкото селце Светля, в община Ковачевци, откликнаха на призива на медиците от Центъра за спешна медицинска помощ  в Перник за осигуряването на лични предпазни средства. Жителите на село Светля и кметския наместник Стефка Евтимова даряват на спешните медици в Перник и на д-р Киряков от Първо вътрешно отделение на МБАЛ”Р. Ангелова”  200  маски и 10 защитни гащеризона. Инициативата е на кметския наместник, която научавайки от медиите за проблема на медиците в областния град, че държавата в лицето на Министерство на здравеопазването няма как да осигури средства, решава, че трябва да помогне на всяка цена.В условията на световна пандемия от разпространение на коронавирус, никой не е защитен.

Стефка Евтимова се свързва със Спешния център в Перник, уточнява нуждите им, намира фирма, на която да поръча трудно намиращите се предпазни средства и доброто дело е налице. Малкото селце Светля, в което преобладаващото население са пенсионери с ниски доходи и възрастни хора, с този акт на дарение показа, че е солидарно в борбата на медиците ни с короновируса. Жителите  на селото оценяват високо благородната професия на лекарите, които са на първа линия в нелеката битка с вируса.

Кметът на Ковачевци Васил Станимиров заяви, че е горд, че в тази малка община има хора с човешки лица и истинска душа, които в знак на съпричастност, с този жест осигуряват безопасна работа на медиците.”Така показваме,че сме единни в труден момент, в битката за човешкия живот”, заяви Станимиров.