Няма да допуснем да има бедстващи граждани, заяви зам.кметът Стефан Кръстев след заседание на Кризисния щаб

Няма да допуснем да има бедстващи граждани, заяви зам.кметът Стефан Кръстев след заседание на Кризисния щаб

Нови решения за помощ на хората,които са в карантира в Перник са взети на поредното заседание на Общинския кризисен щаб, съобщи зам.кметът на община Перник Стефан Кръстев.

В Перник има механизъм за обхващане на всички уязвиви групи. Предоставят се пакети с храни на хората, които фигурират в списъците. Работи се активно съвместно със БЧК и Социално подпомагане.

Социалният патронаж в Перник продължава да работи. Важното е, че няма да се допусне да има бедстващи хора на територията на града – категорично заяви Кръстев пред тв Кракра.

При нужда в помощ ще се включат доброволците, които вече са заявили официално желанието си да помагат в напрегнатата ситуация. Към настоящият момент общината се справя със собствен човешки ресурс. Но, ако обстановката се усложни, помощта на доброволците ще е съществена.

Що се отнася до хората, които са се върнали скоро от чужбина и не могат да се справят сами – общината отново ще помага.След проверки със Социално подпомагане в града.

Помощта на общината трябва да бъде насочена към тези възрастни и самотни хора, които нямат близки, нямат роднини, нямат съседи, които да им помогнат. Нека се огледаме около себе си и подадем ръка – призова зам.кметът.