Заедно сме по-силни от зловещата пандемия заяви областният управител на Перник

Заедно сме по-силни от зловещата пандемия заяви областният управител на Перник

В лично обръщение към своите съграждани и жителите на целия регион областният управител Емил Костадинов призова да се спазват новите, по-строги мерки за превенция разпространението на коронавируса.

„Нека приемем съвестно новите,по-строги мерки за превенция разпространението на коронавируса! Виждаме,че с всеки изминал ден засегнатите населени места и възрастови групи стават все повече и повече.Никой от нас не е застрахован! Ничие семейство не е в безопасност! Личната безотговорност или самонадеяност дори само на един човек са заплаха за цялото общество. За да се преборим с болестта, трябва първо да се преборим със самите себе си. Тази битка не е никак лека,а от нея зависят животи-нашите и тези на любимите ни хора,на колеги,на непознатите,които са били в близост до нас. Нямаме право на нехайство и подценяване!

Пред нас има една задача,единствена- да осъзнаем колко сериозна е заплахата! Да си самоналожим дисциплина и максимална социална изолация! Да ограничим до минимум движението и контактите си! Да помагаме на нуждаещите се и да погледнем с обич и благодарност към домовете и семействата си!

Вярвам,че заедно сме по-силни дори от тази зловеща пандемия!“ – призовава Костадинов.