Общината търси доброволци

Общината търси доброволци

Всички перничани, които искат да бъдат доброволци и да подпомагат дейностите за овладяване на разпространението на корона вируса, могат да се записват чрез изпращане на лично съобщение през фейсбук на страницата на Община Перник http://m.me/pernikmunicipality .  Днес допълнително ще бъде обявен и телефон за записване.

Ето и изискванията към желаещите да помогнат в трудната ситуация:

-Желаещите да станат доброволци трябва да бъдат клинично здрави, в добро физическо и психическо състояние и с чисто съдебно минало.

-Те трябва да оставят трите си имена, дата на раждане, телефон, адрес, информация за професията им и в коя сфера могат да бъдат полезни.

-Ще разчитаме на доброволците за разпространение на информационни материали за коронавируса по квартали, както и за да осигурим дейностите по снабдяване с храна и лекарства на самотно живеещи болни възрастни хора и семейства под пълна карантина, както и за реализацията на други социални дейности.

-Всички одобрени кандидати за доброволци ще бъдат надлежно инструктирани и ще им бъдат осигурени лични предпазни средства.

Към момента се справяме със собствени сили, но трябва да сме готови да реагираме при изостряне на ситуацията, заявяват от общинската администрация.