Строги противоепидемичните мерки в Радомир

Строги противоепидемичните мерки в Радомир

Временен оперативен щаб във връзка с обявеното в страната извънредно положение е сформиран в Радомир със заповед на кмета Пламен Алексиев. Председател на щаба е Роберта Борисова, заместник-кмет на общината, заместник-председател е Валентин Петров, секретар на общината, а секретар на щаба е Елисавета Кирилова, директор дирекция “ФАПО”. Сред членовете на щаба са началникът на РУ на МВР-Радомир Павел Джалев, Тодор Тодоров, началник на РСПБЗН – Радомир, както и д-р Кирил Ангелов, личен лекар.

Щабът ще осъществява контрол на територията на общината на въведените противоепидемични мерки със Заповед №РД-01-0124/13.03.2020 г. на министъра на здравеопазването. Както е известно, със заповедта на здравния министър се забраняват посещенията в увеселителни и игрални зали, барове, дискотеки, търговски обекти и заведения за обществено хранене, с изключение на магазини за хранителни стоки, аптеки и дрогерии. Преустановяват се също така и учебните занятия в училища и детски градини, като при възможност се осигурява дистанционна форма на обучение. Заповедта забранява провеждането на масови мероприятия от всякакъв характер, а работодателите се призовават да осигурят възможност за дистанционна работа на служителите си. Ако това е невъзможно, работодателите са длъжни да въведат засилени противоепидемични мерки в работните помещения, в това число филтър, дезинфекция и проветряване.

Жителите на общината могат да подават сигнали и да задават въпроси относно обявеното извънредно положение и въведените противоепидемични мерки на телефон 0885 599 292, съобщават от местната администрация.