Ревизоро се напъна и роди един пошъл спектакъл, заяви пернишкият депутат Любомир Бонев

Ревизоро се напъна и роди един пошъл спектакъл, заяви пернишкият депутат Любомир Бонев

Екоминистърът, известен като Ревизоро, успя да взриви буквално за минута Перник. Наистина буквално за минути той успя да покаже не само на перничани, но и на цяла България, че абсолютно не е в час по тема, по която като ресорен министър и на сън да го бутнат, трябва да покаже познаване на материята. ИНо както се казв, да, ама не. Изговори куп неистини, да не кщажем глупости в национален ефир. И освен, че стана смешен, вдигна градуса на напрежнието в Перник, за който иначе твърди, че е неговият грлад, с който е кръвно свързан. И реакциите не закъсняха. Пернишкият депутат Любомир Бонев написа във фейсбук гневни, но точни слова буквално минути, след като приключи %блестящото” представяне на т.н.министър при Цветанка Ризова в БТВ.

«Днес станах свидетел на рекорд за книгата на „Гинес“. Само за 15-тина минути министърът на околната среда и водите Емил Димитров-Ревизоро успя да надрънка повече глупости, отколкото някой би могъл да понесе за толкова кратко време. Оказа се, че за напълването на язовир „Студена“ основна заслуга имал той. А перничани още нямали вода, защото… (тук малко подредбата на изречението му се изгуби… :-)) . Така ли? Понеже чух тази новоизгряла звезда да задава въпроси, то и аз имам няколко въпроса към него:

1. Наясно ли е господин Министъра чия е собствеността на ресурса „вода“, на ВиК Перник и на водопреносната мрежа? Ако не е, нека попита!

2. Знае ли господин Министъра кой е основният възложител по изграждането на водопровода за Перник? Общината или Държавата, в лицето на правителството? Ако не знае, това не е говори много добре за него, защото незнанието не оправдава не компетентността!

3. А сравнявайки разходените количества от миналата година /без режим/ и тези разходвани в условия на воден режим, и извеждайки чутовният извод, че явно миналото управление на града е ползвало количества, които не са отчитани и заплащани, питам – чие беше това управление? И кой ще посочи „крадците“? Управлението? Държавата? Та Вие, господин Министър, не бяхте ли част от това държавно управление?! А не сте ли и сега част от него?! Да не би преди да станете министър да сте бил в небитието?

4. Колко пъти като депутат, господин Министър, сте се интересувал от темата за водата в Перник? Защото аз помня Вашето присъствие в зала и знам отговора. Нула пъти. Нула. Кръгла нула като Вашето министерстване. Защото Вие си кютахте кротичко на парламентарната банка, когато аз и Станката задавахме въпрос след въпрос за това ще има ли водна криза в Перник. И всеки път получавахме категоричен отговор „не“ и обвинения, че се опитваме да всеем предизборна паника.

Напънал се Ревизоро и родил единствено този пошъл спектакъл. И всичко това се развива на фона на пълзяща епидемия, която Перник посреща с воден режим, благодарение на парламентарното мнозинство на този министър. Тоест благодарение и на самия него. Но перничани не са телевизионни зомбита – те са принудени да живеят в реалността на тези кошмарни условия, „подарени“ им от Ревизоро и компания и добре знаят кой наистина работи за тях, кой не знае сън, за да реши проблемите им и кой просто пръска популистки слюнки от телевизора, като си мисли, че някой му вярва… Да, ама Не!»