Кметът на Перник: „Ревизоро постави на риск живота и здравето на перничани!“

Кметът на Перник: „Ревизоро постави на риск живота и здравето на перничани!“

„Трудно е да коментирам толкова лековато изказване от страна на екоминистър, както и официалното писмо, получено от нашето „ВиК“ дружество, с копие и до община Перник, с което той отказва да разреши по- големи количества, които да се черпят от язовир „Студена”. И всичко това – в ситуация, в която имаме повишен брой заболели от грип, коронавирус и паниката, която има в хората. Да не говорим за препоръките, които имаме от Министерски съвет, от МЗ  за по големи хигиенни грижи, които да извършват хората. В тази ситуация – как да ги извършват, при положение, че те нямат достъп до питейна вода. Искането ни беше  в периода, докато стане новият водопровод, да се пусне  временно по голямо количество , за да може перничани да имат вода през деня и да преминем на нощен режим. Бях втрещен от лековатото поведение на въпросния държавник.”  Заяви кметът на Перник Станислав Владимиров.

 „Това непознаване на материята  от министър в кабинета е стряскащо и много притеснително. Не може министър на  ведомство, което е ангажирано с водната криза на Перник, да не познава материята. Да не познава структурите, да не познава ангажиментите на отделните институции. Това е меко казано  притеснително. И затова водя разговори и ще продължа да ги водя. Тук са поставени на риск живота и здравето на хората. Не може в такава обстановка и по този елементарен и лековат начин да подхожда човек, който има претенциите на опитен политик. Човек, който е на една от най-високите позиции в държавата. Затова няма да спра да търся варианти и решения. Но в момента този човек поставя в риск живота и здравето на хората с изключително лековато поведение.

Чух се и с премиера  Борисов, след  вчерашните изяви на неговия министър.  Той каза, че ще провери случая. Ние  досега не сме имали проблем с  изпълнителната власт. Чуваме се ежедневно и с Нанков и с Караниколов, и с премиера. Той иска да знае какво се случва в Перник, как вървят строително-монтажните работи”, каза още  кметът.

Той допълни: „ Трудно е да коментирам толкова лековато изказване от страна на министър. След това и официалното писмо, с което той отказва да разреши по -големи количества, които да се черпят от язовир „Студена“, в ситуация, в която имаме повишен брой заболели от грип. Ситуацията с коронавируса и паниката, която има в хората. Да не говорим за препоръките, които имаме от Министерски съвет, от МЗ  за по- големи хигиенни навици, които да извършват хората. В тази ситуация – как да ги извършват, при положение, че те нямат достъп до питейна вода. Искането ни беше  в периода, докато стане новият водопровод, да се пусне  временно по- голямо количество , за да може перничани да имат вода през деня и да преминем на нощен режим. Бях втрещен от лековатото поведение на въпросния държавник.” – допълни Владимиров.