Да отворим БСП към будните граждани и младите!

Да отворим БСП към будните граждани и младите!

Много ми се иска да успеем да отворим партията на социалистите в Перник  към будните граждани и гражданските организации, които са много активни по проблемите на града ни в момента. Това каза новият лидер на БСП в Перник Стефан Кръстев в ефира на Българска Свободна Телевизия. Гражданската енергия трябва да бъде канализирана, смята той.

„Подмладяването на партията и вкарването на нова идея в нея е въпрос от първостепенна важност. Иначе след няколко десетилетия няма да има за какво да си приказваме.Това е стъпка номер едно – отваряне към младите хора. Което не мисля, че ще бъде толкова трудно, защото в цял свят левите политически партии са естествен съюзник на младите, прогресивните, на търсещите справедливост и нов начин на упражняване на властта. Развитието на младите кадри на партията, естествено с нужното уважение на нашите беловласи другари е въпрос от първостепенна важност за нас.“ – сподели Кръстев.

„В организационно отношение има още какво да се желае и в пернишката структура. Може би трябва да има процес на обратно социализиране на някои членове на партията обратно в нея“ .

Кръстев коментира и предстоящия пряк избор за лидер на столетницата:

„ В по общ план искам да кажа, че това, което се случва в БСП е немислимо да се случи в която и да е от другите основни политически сили. Този дебат, правото на избор, който имаме в БСП не е слабост, а нашата сила.Приветствам преките избори, които ще се проведат за национален лидер. Това ще помогне да социализираме обратно към партията някои наши другари.Всеки партиен член да се чувсва включен в партийния живот и да има право да изрази своя глас пряко. БСП има избор и това е чудесно.“