Кметът на Радомир поздрави  граждани и самодейци с 1-ви март

Кметът на Радомир поздрави граждани и самодейци с 1-ви март

Кметът на Радомир Пламен Алексиев позцдрави съграждани, гости, самодейци с 1-ви март. На този ден връзваме символът на бяло-червеният символ на пролетта, празнуват и самодейците. 

Градоначалникът се обърна към всички с думите: „Бих искал да ви поздравя с един от най-българските празници – 1 март! Една отколешна традиция, чието начало идва от древни времена и се пази и до днес, защото носи усещането за пробуждане на пролетта, като символ на новото начало, вярата и добротата у хората!

Както цветята и растенията се раждат за нов живот, така и у нас, хората, се пробуждат нови идеи и творчески стремления. Искаме да се презаредим с уханието и цветовете на идващата пролет и да оставим зад гърба си отиващата си зима.

Бъдете здрави, щастливи и обичани! Нека белите и червените цветове на Баба Марта, символизиращи здраве, сила и дълголетие, да бъдат Ваши верни спътници в житейския ви път!

Нека сполуките и късметът споходят всеки радомирски дом, а радостната детска глъч да оглася нашето ежедневие, изпълвайки го с обич, като ни напомня, че за да сме щастливи, трябва да запазим частица от нещо детско в себе си.  

Помнете заръката на Аспарух – червено-белият конец никога да не се разкъсва, защото тази окървавена нишка завинаги ще свързва българите и ще им напомня за славната България на Кубрат и за неговия завет – винаги да са единни!

Честита Баба Марта!”

Към самодейците той отправи топло приветствие:

„Уважаеми самодейци,

Приемете моите искрени  поздравления към Вас по случай  1-ви март – Денят на самодейното изкуство! Този ден символизира стремленията на българския талант и дух, олицетворява любовта към творчеството! Той е символ на неутолимата жажда на човека към красота и съвършенство!  Гордейте се със себе си, с уменията и постиженията си! Вътрешните стойности и удовлетворение са по-важни от външните измерители, каквито са общественото признание и призовите класирания на състезания и конкурси!

Респектиран съм от стойността на творческите Ви умения, а това, което правите, държи приемствеността между поколенията жива! С дела като вашите, българският родов корен никога няма да изсъхне!

От сърце и душа Ви желая още по-големи успехи в преследването на художествените  идеи, непрекъснато бликаща творческа енергия, много предстоящи изяви и нови предизвикателства, в които самодейци и публика заедно да съпреживяват магията на изкуството във всичките му измерения!

Бъдете живи и здрави, щастливи, обичани и творчески заредени с положителна енергия от извора на вашите сърца и души!”