Без инциденти на Сирни Заговезни

Без инциденти на Сирни Заговезни

Общо 11 пожара в сухи треви и отпадъци, но без материални загуби са гасени през денонощието на първия мартенски ден в Пернишка област.

Нито един инцидент не е възникнал във връзка с празника „Сирни заговезни“. Огнеборците са реагирали на 6 сигнала на граждани, че се палят гуми и други забранени вещества и предмети, но тревогите са се оказали напразни. Останалите запалвания са в сухи треви и отпадъци.  

За да няма неприятни огнени инциденти Сирни Заговезни заслужа имат и служителите от Общински инспекторат, които заедно с работници от общинското предприятие „Флор” през целия ден събираха и извозваха автомобилни гуми и пластмаси, събрани за горене по повод  традиционния празник.  Горенето на такива материали и използването на запалими течности за разпалване и поддържане на огън бе забранено с нарочна заповед на кмета на община Перник Станислав Владимиров. Въпреки това по кварталите на десетки места бяха събрани и подготвени за палене такива отпадъци. Събирането и извозването на гумите и останалите материали продължи и вечерта на 1-ви март.