Емил Костадинов е новия областен управител на област Перник

Емил Костадинов е новия областен управител на област Перник

На днешното си редовно заседание Министерски съвет освободи от длъжност досегашния областен управител Ирена Соколова.  Ва нейно място е назначен за губернатор на Перник инж. Емил Костадинов.

Емил Костадинов е член на ГЕРБ и към момента е общински съветник в Общински съвет-Перник от политическа партия ГЕРБ. Той беше кмет на кметство „Изток“,в  община Перник в периода 2015-2019 г.

„Ние, когато направим грешка си я понасяме по един начин- освобождаваме Ирена Соколова и назначаваме Емил Костадинов” е заявил премиерът Бойко Борисов по време на заседанието на Министерски съвет днес, цитиран от БТА.
Емил Костадинов е работил е като Главен експерт в Областно пътно управление – Перник.Магистър в специалност „Стратегическо ръководство на сигурността и отбраната“, Военна академия „Георги Раковски“ – София ; „Икономика на транспортната фирма“, ВТУ „Тодор Каблешков’’ – София; „Автоматизирано проектиране в машиностроенето“, ВТУ „Тодор Каблешков’’ – София. Той има степен  бакалавър в специалност „Техника, технология и управление на транспорта“, “, ВТУ „Тодор Каблешков’’ – София.