Мъжки екип поема управлението на община Перник!

Мъжки екип поема управлението на община Перник!

Мъжки екип поема управлението на община Перник през следващите четири години. На специална пресконференция вчера градоначалникът Станислав Владимиров припомни, че още поемайки поста, заявил, че ще работи само с двама, вместо с четирима заместници. Той представи и мъжете, на които ще разчита в управленския си мандат да работят като силен и единен екип. Ще работим в синхрон, прозрачно и честно, диалогично, с много воля и енергия, наистина в името на благото на перничани, подчерта кметът.

Инж.Стоицев  е добре познато лице за перничани, в последните години работи в частния сектор. От 2013 до 2015 година беше директор на Териториалното поделение на Български пощи в областния град, откъдето напусна по собствено желание. През 2017 година беше и зам.областен управител. Той е 44 годишен, семеен, с две дъщери. Идва от реалния бизнес. Завършил е Техническия университет в столицата и Техническия университет във Виена. Освен машинен инженер, той има и специалност „транспортна техника и технологии”.  През 2017 година беше и зам.областен управител. Владее три езика и е работил в редица големи строителни фирми като експерт. Затова той ще отгаваря за строителството –един сектор, който се води рисков заради разходването на средства. Затова в това отношение гарантирам изключителна прозрачност, за да няма никакви съмнения за корупция. Ще поеме и ангажименните в сектор сигурност.,каза Владимиров

Вторият зам.кмет е младият, 35-годишен Стефан Кръстев и също идва от реалния бизнес.Той също е семеен, има едно дете. Завършил е СУ „Св. Климент Охридски” със специалности „Туризъм” и „Европейска интеграция”. Известно време е живял и работил в Англия като координатор на европейски проекти. Управлява собствен бизнес в сферата на технологиите и недвижимите имоти. Давал е интервюта за телевизия „Блумбърг” за криптовалути и блокчейн технологии. Бивш експерт-оценител на европейски проекти. С интереси в икономиката на споделянето, дигитализацията, зелената икономика и социалното предприемачество.

Проех ангажимент общината да стане една от най-дигиталните в страната и тежестта в това отношение ще падне върху плещите на Стефан Кръстев, заяви кметът, представяйки своя заместник. Това ще е и първият му ангажимент. Пред Перник стоят огромни възможности за икономическо и инвестиционно развитие на града, европроектите като източник за осигуряване на допълнителен финансов ресурс и за тях също също ще отговаря 33-годишният Стефан Кръстев.

Община Перник ще има нова структура, която ще предложа пред ОбС, като част от дейностите ще бъдат прехвърлени и към главния секретар, директорите на дирекции, вкюличтелно и към мен. Така ще спестим един сериозен финансов ресурс, защото Перник не е с такива огромни мащаби, че да има четирима зам.кметове, каза още Станислав Владимиров вчера, представяйки своя екип и още веднъж подчерта, че големи трусове в администрацията няма, на ръководни постове ще застават хора, които с работата си вече са се доказали като специалисти в работата си. Ще направим един плавен преход, добави той.

„Но предупреждавам още веднъж – ще има нулева толерантност относно корупцията! Ще има откритост, честност, прозрачност, добър диалог с обществеността и медиите. От мен няма да чуете да се оправдавам с предишни управници, с лошото наследство, което заварвам, ще работя именно спазвайки тези принципи!” бе категоричен Владимиров.