Вяра Церовска няма да бъде общински съветник

Вяра Церовска няма да бъде общински съветник

Бившият кмет на община Перник Вяра Церовска, която бе водач на листата на ГЕРБ, е депозирала заявление в ОИК, че не желае да встъпи в пълномощията на общински съветник. Всъщност това бе очаквано и Церовска го загатна още на пресконференцията след приключването на местните избори.

На нейно място в местния законодателен орган влиза десетият в листата на ГЕРБ – Симеон Желев от СДС.

Световният и европейски шампион по борба от 2013 година Иво Ангелов също е депозирал заявление с отказ за участие  в новия ОбС. Той беше водач на листата на Български съюз „Радикали”. Вместо него клетва в ОбС ще положи третият в листата Петър Басмаджиев, който наскоро бе назначен за директор на Областно пътно управление.

Овакантеното от новоизбрания кмет и водач на листата на БСП Станислав Владимиров място в ОбС ще бъде заето от десетия в листата на левицата – местния лидер на „Атака” Румен Ваташки.

Вероятно в групата на БСП за България ще има и други рокади, тъй като новизбраният кмет Владимиров все още не е обявил екипа си.

Във вторник той и останалите новоизбрани кметове на населени места, както и новите членове на ОбС, ще положат клетва. Едва тогава ще стане ясен окончателният състав на пернишкия минипарламент.