Можехме да избегнем тази катастрофа, ако бяхме реагирали по-рано

Можехме да избегнем тази катастрофа, ако бяхме реагирали по-рано

Това заяви в ефира на „Тази сутрин” по БТВ новият кмет на Перник Станислав Владимиров. „Ако беше реагирано по-рано нямаше да бъдем изправени пред тази катастрофа, пред която сме изправени сега”, заяви Владимиров. Той поясни, че все още не е известно какъв ще бъде водният режим- целодневен или частичен. Той подчерта, че до момента не е чул  никаква конкретика по този въпрос от страна на  управителя на „В и К”. Той е категоричен, че не може кризата с водата в Перник да се оправдава само със сушата, защото през юни, в района на Чуйпетлово, където е вододайната зона на Перник са паднали 135 л дъжд, което е повече от предходни години. Станислав Владимиров заяви, че възнамерява да провери поддържана ли е водата в язовир „Студена” на определено ниво, за да бъде извършен ремонтът на стената на водоема по сухия способ, който е много по-евтин отколкото под вода, с помощта на водолази, както беше решено.

Станислав Владимиров коментира и проблемът със замърсяването на язовир „Пчелина”. Според него, един от факторите затова е построяването на ВЕЦ под стената. „Обещал съм бързи стъпки за спирането на замърсяването на река Струма и няма да направя компромис с това”, категоричен бе Владимиров.

Той заяви, че една от първите крачки, които ще направи с встъпването си във власт, е ревизия на предходното управление, за да знае на каква основа стъпва при управлението си. Той възнамерява да оповести какво е станало с тролейбусната мрежа в Перник и къде са отишли средствата от нарязването й. /БТВ/