Конкурс за Деня на отворените врати в съда

Конкурс за Деня на отворените врати в съда

Във връзка с превърналата се в традиция ежегодна инициатива „Ден на отворените врати“ в Съдебна палата град Перник, която през настоящата година ще се проведе на 28.11.2019 г., се обявява uонкурс за есе на тема “Наркотиците през твоите очи“ за ученици от 8-ми до 12-ти клас на средните училища в област Перник, съобщават от съда.

Текстовете ще се приемат до 24:00 ч. на 21.11.2019 г. на e-mail адрес: pernik-os@justice.bg.

Есетата ще бъдат оценени от комисия, съставена от преподавател по литература и магистрати от органите на съдебната власт в град Перник.

Участниците трябва да посочат трите си имена, класа и училището, в което учат, както и телефон на ученика, респективно на учител или родител, за връзка с тях.

Победителите ще бъдат обявени и наградени в 11:00 ч. на 28.11.2019 г. в Зала № 2 от административните ръководители на Окръжен съд – Перник, Районен съд – Перник, Окръжна  прокуратура – Перник, Районна прокуратура – Перник и Административен съд – Перник. Предвидени са предметни награди за класираните на първите три места участници. Няма ограничение за участие на ученици, които са деца на работещи в съдебната система.