Президентът Радев и съпругата му се отличиха като една от най-елегантните двойки по време на интронизацията на новия император на Страната на изгряващото слънце
epa07939849 President of Bulgaria, Rumen Radev and his wife Desislava Radeva leave the Imperial Palace after attending the enthronement ceremony of Japan's Emperor Naruhito, in Tokyo, Japan, 22 October 2019. Some 2,000 guests from Japan and dignitaries from over 180 countries are expected to attend the enthronement ceremony. EPA/CARL COURT / POOL

Президентът Радев и съпругата му се отличиха като една от най-елегантните двойки по време на интронизацията на новия император на Страната на изгряващото слънце

 Държавният глава Румен Радев и съпругата му Десислава Радева присъстваха на церемонията по интронизация на новия император на Страната на изгряващото слънце Нарухито.

Милена Хлебарова, специалист по протокол, заяви в ефира на БНТ, че поведението на нашата двойка било „изненадващо“.

„Показаха се аристократично и на ниво, показаха, че държат на приятелството между България и Япония. Облеклото им отговаряше на дрескода за събитието. Дори бих казала, че изглеждаха по-добре от кралските двойки, които присъстваха на събитието“.

Радеви безспорно се отличиха като една от най-елегантните двойки на събитието, което се случва веднъж на поколение, категорични са експертите по дворцов етикет.

Десислава Радева бе избрала две рокли за важното събитие.

Първата бе елегантна дълга синя рокля, съчетана с изискано колие от перли.

С нея видяхме Радева по-рано през деня, а след интронизацията, съпругата на президента бе с друга красива рокля. Този път в кралско синьо, покрита с фин тюл. Двете изящни рокли са дело на българската дизайнерка Невена Николова, която не за първи път облича Радева за различни държавни събития.

Държавният глава бе в строг фрак подходящ за събитието по-рано, а за вечерния прием – със смокинг.

Милена Хлебарова коментира още, че, ако говорим за маниери, облекло и поведение по време на интронизацията на новия японски император Нарухито, има различни изисквания към гостите. Предписанията трябва да се спазват, за да се впишат гостите в обстановката. Те са предварително изпратени, подчерта тя пред БНТ.