Откриха кръговото в Изток

Откриха кръговото в Изток

Навръх Деня на град в Перник официално беше открито новоизграденото кръгово кръстовище на входа на квартал „Изток“. Този участък е една от  най-натоварените  пътни артерии на територията на Община Перник, епицентър в движението на поток от транспортни средства с лично и обществено предназначение, който свърза нашия град със столицата и съседните населени места. Кръстовището е с важно значение за транспортно-комуникационната система на град Перник. Към момента оттук преминава трафика на около 20 000 моторни превозни средства ежедневно.

В рамките на проекта беше подобрена конструкцията на пътната настилка. Поставена е нова улична осветителна уредба с LED осветители – нова тръбна мрежа за кабелните и други последващи комуникации,  изградени и поставени  нови кабелни шахти, както и 174 м. дъждовна канализация от стъклопластови тръби Ф 1000, 172 м. нова битова канализация с тръби Ф 400, 271 м. водопровод  с  тръби Ф 200, част от нов довеждащ водопровод за с. Драгичево.

Кръговото кръстовище  е  осъществено с цялостно целево финансиране от  Министерство на финансите  по проект на Община Перник на стойност 1 895 163  лв.

Преди официалното откриване бе отслужен водосвет за здраве и благополучие.