Многократно осъждан отново на съд, сега за нападение с нож, довело до тежка телесна повреда

Многократно осъждан отново на съд, сега за нападение с нож, довело до тежка телесна повреда

Районна прокуратура – Перник е внесла за разглеждане в съда обвинителен акт срещу Г.И. за извършено от него престъпление по чл. 128, ал. 2, от Наказателния кодекс.

Обвиняемият е на 41 години и е бил осъждан многократно. Работел е като кравар в берзншкото село Слаковци.

На 1-ви юни тази година, в селото се провеждал събор, като през деня Г.И. консумирал алкохол заедно с близки и приятели. Около 23 часа той и компанията му отишли в неговия дом, където продължили да пият. Не след дълго към тях присъединила друга мъжка компания, в която бил К.К. Още с влизането в къщата започнали пререкания с обвиняемия, които прераснали в сбиване.

Г.И. взел от масата нож и опитал да нанесе удар на единия от мъжете, но не успял. В следващия момент обаче пробол К.К. в областта на гърдите, в резултат на което пострадалият паднал на пода, облян в кръв. Веднага бил подаден сигнал в полицията и в Бърза помощ. Намушканият мъж би откаран в столична болница, където му била извършена животоспасяваща операция.

От извършената в досъдебното производство съдебномедицинска експертиза е видно, че пострадалият е получил травматични увреждания – прободно-порезно нараняване в областта на гръдния кош, проникващо в гръдната и коремна кухини, с нараняване на диафрагмата, черния дроб и капсулата на слезката и настъпил хеморагичен шок. При неоказване на своевременна и висококвалифицирана медицинска помощ несъмнено е щял да настъпи смъртоносен резултат. Причинената на К.К. тежка телесна повреда довела до постоянно общо разстройство на здравето, опасно за живота.

Предстои съдът да насрочи разпоредително заседание по делото.