Министър Красен Кралев ще открие реновираната спортна зала „Дружба” в Перник

Министър Красен Кралев ще открие реновираната спортна зала „Дружба” в Перник

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев ще открие официално обновената зала „Дружба“ в Перник. Събитието ще се състои на 14.10.2019 г. от 17.30 часа.

Волейболната зала към спортен комплекс „Дружба“ беше реновирана с отпуснатите от ММС 93 042 лв с ДДС. След приключването на ремонтните дейности тя ще бъде използвана за подготовка от ВК „Миньор“ Перник и над 180 момичета от клуб по художествена гимнастика „Виктория“.

Обновяването на съоръжението стартира през месец юли 2019 г. по инициатива на Община Перник и след одобрен проект, внесен в ММС.

Волейболната зала не функционираше в продължение на 15 години, а след основния ремонт ще се създаде възможност за пълноценен спортно-тренировъчен и състезателен процес.

На откриването са поканени временно изпълняващият длъжността кмет на община Перник Севдалина Ковачева, представители на спортните клубове в града и гимнастичката Християна Тодорова, носителка на бронзов медал с националния ансамбъл по художествена гимнастика от Олимпийските игри през 2016 г. в Рио де Жанейро.