Официално стартира ремонтът на улица „Софийско шосе” в Перник

Официално стартира ремонтът на улица „Софийско шосе” в Перник

Със символична първа копка днес бе даден старт на ремонта на улица „Софийско шосе”. Обектът е включен в поименния списък за капиталови разходи на община  Перник за 2019 година и е на стойност 650 000 лева с ДДС.

„Започващият ремонт ще промени облика на улица „Софийско шосе”. Надявам се, че той ще приключи в срок и перничани да останат доволни от работата на строителите”, каза временно изпълняващият длъжността кмет на община Перник Севделина Ковачева.

Строителството ще бъде извършвано на седем етап. Ще бъде подменен старият амортизиран водопровод с нов/фи 110/, ще бъде извършено цялостно преасфалтиране на улицата и подмяна на бордюрите там, където е необходимо.

Докато текат ремонтните дейности ще има временна организация на движението, като част от пътникопотокът ще бъде пренасочван по обиколни маршрути . „Улица „Софийско шосе” е една от най- натоварените в Перник, тя е входно- пътна артерия към централната градска част. Трафикът по нея е голям, а през последните 30-40 години, улицата само е кърпена без да е правен основен ремонт”, каза зам. кметът по строителството Владислав Караилиев.

Изпълнител на ремонта е консорциум, в който участват три фирми- „Хидрострой”, „Асфалтинг” и „АБС Инженеринг”, а срокът в който обектът трябва да бъде завършен по договор е 105 дни.