Започва ремонтът на „Софийско шосе”

Започва ремонтът на „Софийско шосе”

Започва ремонтът на улица „Софийско шосе”, съобщиха от общинската администрация.  Тя е една от най-натоварените улици в града. По нея минават както возилата от вътрешноградския транспорт и колите на стотици семейства, живеещи в района над Автогарата, така и автобуси и леки коли, пътуващи от столицата към Радомир и Кюстендил . „Софийско шосе” е в лошо състояние и отдавна се нуждаеше от ремонт.

Официално сега стартът на строителството ще бъде даден на 9 октомври.  От общинската управа поясняват, че то включва подмяна на водопровода и ремонт на пътната настилка, както и смяна на бордюрите там, където се налага. Ще бъде извършено и цялостно преасфалтиране на улицата, заяви зам.- кметът Владислав Караилиев.

Ремонтът е на стойност 655 200 лв. с ДДС и съгласно договора трябва да приключи в рамките на 105 дни.

Докато текат ремонтните дейности ще се въвежда поетапно спиране на движението по улица „Софийско шосе”,  а на определен етап от строителството – и промяна в транспортната схема.  Автобусите, които минават по „Софийско шосе“,  ще бъдат насочени по обиколни маршрути. В тази връзка започва спешно кастрене на дърветата по улица „Отец Паисий”, за да се осигури безопасното им движение.