Местната коалиция на ПП ЕНП предлага на избирателите програма, която да осигури бъдещото развитие и просперитет на община Перник

Местната коалиция на ПП ЕНП предлага на избирателите програма, която да осигури бъдещото развитие и просперитет на община Перник

  Целта на местната коалиция на ПП ЕНП/ПП Н. Петков, ПП БЗНС,  ПП БДФ/ е да възроди възрожденския порив за промяна на Перник, за да стане той наистина модерен, европейски град. За целта предлагаме програма, която да бъде приета от избирателите не само с разума им, а тя да намери отклик и съпричастност в сърцата на хората.

Приоритети в нашата предизборна програма са:

1. Сигурност, ред, правила,спазване на закона – ограничаване на битовата престъпност и на корупционните практики.

2. С грижата на добър стопанин да разходваме пестеливо, ефективно и прозрачно всеки  лев на перничани- справедливо и равноправно,  в непрекъснат дебат с гражданите.

3. Привличане на български и чуждестрани инвестици. Местният предприемач за нас е приоритен партньор. Наред с това подготвяне на терени и обекти, и активно търсене на инвеститори.

4. Най-важни за нас са грижата за здравето и образованието, и осигуряването на екологично чистата околна среда за живот както на децата и младите хора, така и на по-възрастните. Ние сме твърдо решени, поради тежката демографска криза до осигурим отпускането на всяко първо и второ новородено дете в семейство по 2000 лв. от Общината. Ще работим за премахване на таксите за детските градини и ясли, осигуряване на спокойствие и сигурност в училищата с видео наблюдение  и специален пропускателен  режим.

5. Ще постигнем устойчива социална политика чрез осигуряване на достоен живот за възрастните хора, ще изградим центрове за възрастни хора в нужда. Ще положим максимални усилия за  реално приобщаване на малцинствата,  самотните  майки и децата- сираци

6. Ще използваме цялата природна, културна и историческа даденост в региона за развитието на туризма. За целта ще осигурим финансова подкрепа на читалища, църкви, манастири и местния граовски фолклор, ще осигорим стипендии на талантливите деца.

7. Ще вложим сили и енергия за превръщането на Перник в уютно място за живот. За целта ще подобрим инфраструктурата, ще направим улиците светли и чисти. Коритото на река Струма ще бъде изчистено и превърнато в атрактивно място за забавление  отдих и игри. Ще положим всички усилия да организираме алтернативен транспорт, за да се намали  трафикът в посока Перник –София.

8. Разумно градоустройство. То е неразривно свързано със: саниране на жилищни сгради; изграждане на детски и спортни площадки; доизграждане на велоалеята; изграждане на повече пешеходни и  зелени зони; урегулиране на движението в района на града. изграждане на надлез на пешеходна пътека за ул. „Търговска”; изграждане на повече места за паркиране без синя зона; изграждане на подреден и  изчистен гробищен парк.

9. Осигуряване на модерни условия за развитие на спорта включва: откриване на съвременен закрит басейн и подпомагане младежките спортни инициативи.

Ние създадохме местна коалиция ПП ЕНП (Н. Петков, БЗНС, БДФ) за честните отношения с гражданите.

 Ние сме за необходимите реформи, които ни правят творци, а не жертви на променящия се град.

Днес ние призоваваме перничани- да се организираме, да разкажем , да работим да скрепим добрите намерения, да обединим усилията си и да изведем нашия град стъпка по стъпка към по-добро.

Затова на 27 октомври 2019 година гласувайте с бюлетина  №68 за кмет и №68 за общински съветници