Група „Остава” представя в Перник биографичната си книга

Група „Остава” представя в Перник биографичната си книга

Група „Остава” ще представи в Перник биографичната книга „Аз | Остава“ (Scribens, 2019). Това ще се случи на 16-ти октомври от 20,30 часа в Club Maze, където освен промотирането на книгата ще има и  акустична вечер със Свилен Ноев, Георги Георгиев и Даниел Петров от група Остава .

Книгата излезе по повод 27 години от създаването на групата, които се навършиха през август тази година.

В книгата „аз ОСТАВА“ освен безброй истории на бандата, читателите ще намерят непознати текстове на песни, отговори на въпроси от фенове, една страхотна обща среща между музикантите и авторите, разкази на много хора, свързани с „Остава“ и още много интересни неща. 

Първоначалната идея за биографична книга за Остава е на журналиста Даниел Ненчев и се ражда още преди 8-9 години, но за съжаление така и не успява да бъде реализирана. Преди година същата идея се заражда в главата на автора Георги Гаврилов и екипа на издателство Scribens, които твърдо решават да реализират това предизвикателство. В резултат на усилената работа на Георги, Мария Куманова, Наталия Иванова и Валентин Дишев биографичната книга „аз Остава“ е вече факт. Специален принос имат също Елин Рахнев, който дава името на творбата и Даниел Ненчев, чийто избрани интервюта с артисти и приятели на групата намират място в нея. Визията е на Антония Георгиева, а фотографиите са дело на Добрин Кашавелов. В „аз Остава“ освен безброй истории на бандата, читателите ще намерят непознати текстове на песни, отговори на въпроси от фенове, една страхотна обща среща между музикантите и авторите, разкази на много хора, свързани с Остава и още много интересни неща.

Това е първо издание от специална поредица, посветена на историите на най-популярните съвременни български групи.