Станислав Владимиров: В мое лице жителите на Перник могат да разчитат на откритост, почтеност, много воля и енергия за промяна

Станислав Владимиров: В мое лице жителите на Перник могат да разчитат на откритост, почтеност, много воля и енергия за промяна

БСП даде старт на предизборната кампания в Перник и отправи своите послания към перничани.Социалистите този път избраха да открият кампанията си без излишна помпозност и показност, а в непринудена атмосфера, на улица „Търговска”, сред хората. Така всеки жител на областния град можеше да се срещне с бъдещия кмет и общински съветници и  да сподели проблемите, които са важни за него.

Кандидатът за кмет на Перник от левицата Станислав Владимиров беше категоричен: ”В мое лице жителите на община Перник могат да разчитат на откритост, почтеност, много воля и енергия за промяна. Най-големият шанс за Перник и основна задача за мен, когато бъда избран за кмет, ще бъде развитието на икономиката. Перник е бил много силен икономически в близкото минало. Затова трябва да се даде шанс за развитието на силна икономика, с висока добавена стойност, която ще даде много по-голям шанс на общината за повече приходи, които пък ще дадат възможност на бъдещия кмет да решава големите проблеми на Перник. Те се общоизвестни: инфраструктура, транспорт, екология, здравеопазване, младежки дейности и още редица други проблеми, които са важни за перничани. Перник все още не се е превърнал в притегателно място за инвеститорите, макар, че е на тридесетина километра от столицата и е разположен на стратегическо географско място. Това е сериозен пропуск в годините назад. Аз често пъти съм давал за пример Божурище, Елин Пелин и други общини, които са в икономическия обръч около София и привличат много инвестиции. За съжаление Перник не успява да привлече големи инвеститори, които да развиват производствена дейност, макар, че нашия град има далеч по-големи възможности. Затова първите стъпки, които ще направя, когато бъда избран за кмет ще са в посока на привличане на големи инвеститори.

Станислав Владимиров и кандидатите за общински съветници, заобиколени от млади социалисти, се  срещаха с хората, преминаващи по улицата, разговаряха с тях за проблемите на града. Перничани приветстваха кандидатите на левицата, пожелавайки им да реализират поетите ангажименти, за да допринесат за промяната на града. Много от предложенията бяха свързани с подобряването на водоснабдяването и транспорта. Не бяха малко и предложенията да бъде изкоренена корупцията в общината.

„За мен е много важно дигитализацията на общината, която ще намали корупцията драстично. Публичност и откритост при всички процедури, които са магнит за всеки инвеститор. Перник има шансове и аз се надявам още в първите месеци на моето управление като кмет да започна да ги реализирам”, увери перничани Станислав Владимиров. Той увери, че в екипа, с който ще работи ще има хора с доказан авторитет и професионализъм и с висок морал.

В екипа на Станислав Владимиров е и Десислава Стоянова, която е кандидата за кмет на кметство „Изток” от БСП. Тя е индустриален инженер в хранително-вкусовата промишленост. Второто й висше образование е начална и предучилищна педагогика в СУ”Кл. Охридски”- София. Тя е работила като преподавател в ТПГ”Мария Кюри”. „За мен да си учител е призвание, а не просто професия. Годините като преподавател ме научиха да общувам с младите хора и съм убедена, че имам какво да им дам. В момента съм начален учител в училището в село Драгичево. Имам амбицията и желанието да работя всеотдайно в екипа на Станислав Владимиров за просперитета на Перник и на квартал „Изток”.  В мое  лице жителите на най-големия квартал на Перник- „Изток” могат да разчитат на прозрачно управление, подкрепа и на обещания, които ще бъдат реализирани, а няма да останат само на думи. На първо време, работейки в тандем със Станислав Владимиров съм убедена, че ще можем да решим много от важните проблеми на жителите на най-големия квартал на Перник. В реализирането на тази задача ще разчитаме на бизнеса, на бъдещите големи инвеститори, които съм сигурна, че ще открият нашия град като атрактивно място за инвестиции. Ще направя всичко възможно да привлечем младите хора на Перник, които работят в момента в столицата, за да можем заедно да направим родния ни град наистина привлекателно място за живот”, убедена е Десислава Стоянова.

Според нея проблемите на най-голямото кметство в община Перник не са малко.„Ако бъда избрана за кмет на „Изток” смятам да започна веднага активни разговори и срещи с бизнеса, за да можем с общи усилия да решим проблемите на квартала, които ще благоприятстват развитието на икономиката и ще привлекат млади, квалифицирани кадри в града. Всичките ни действия трябва да са подчинени на интересите на жителите на квартал „Изток”. Вратата на моя кабинет ще бъде винаги отворена за проблемите на хората, а не само в конкретен приемен ден. Ще вложа сърце и душа в работата си и няма да пожаля време за решаването на проблемите, без значение дали са големи или вълнуват отделния жител  на квартала”, заяви Десислава Стоянова.

На второ място в листата за общински съветници на ревицата е известният пернишки адвокат Анжела Асенова-