Перничанинът Румен Евтимов – втори в „Пътен полицай на годината”

Перничанинът Румен Евтимов – втори в „Пътен полицай на годината”

Пернишките служители на реда се представиха много добре в надпреварата „Пътен полицай на годината”. Румен Евтимов от ОДМВР – Перник  стана втори в надпреварата. Пернишкият отбор е трети в отборното класиране.

Класиралият се на второ място в тазгодишния конкурс Румен Евтимов е служител в сектор „Пътна полиция“ при ОДМВР – Перник. Изпревари го само Мартин Кондов от добричката Областна дирекция на МВР, който грабна първото място. След Евтимов на трета позиция остана Иван Иванов от ОДМВР – Ловеч.

В отборното класиране първи са служителите от ОДМВР-Добрич, след тях са представителите на ОДМВР-Шумен, а на трето място е отборът на ОДМВР-Перник.

Пернишкият пътен полицай Румен Евтимов е трети и при надпреварата за майсторското управление на мотоциклет отново е Румен Евтимов от Перник.

Конкурсът се провежда за 27-и път. В него мериха сили 64 състезатели от 29 отбора от всички областни дирекции на МВР, като плевенската дирекция домакин се представи с два отбора. Сред участниците имаше и 6 дами. Те не сформират отбор, но сред тях най-добре се представи и бе отличена Деница Господинова от ОДМВР-Русе. След нея в индивидуалното класиране при жените се подредиха Победа Карарадева от ОДМВР-Сливен и Невена Копанкова-Бечева от ОДМВР-Русе. 

Наградите на победителите бяха връчени в неделя вечерта на церемония в Плевен. На нея присъстваха зам.-ректорът на АМВР комисар доц. д-р Добромир Доков, директорът на ОДМВР-Плевен старши комисар Красимир Начев, зам.-председателят на Държавната агенция „Безопасност на движението по пътищата“ Анжелина Тотева, изпълнителният директор на ИААА инж. Бойко Рановски, зам.-генералният директор на БЧК д-р Надежда Тодоровска и Светослав Кръстев от СБА.