Петър Първанов застана начело на листата на АБВ за местните избори в Перник

Петър Първанов застана начело на листата на АБВ за местните избори в Перник

Председателят на партия АБВ Румен Петков дойде днес в Перник, за да поздрави лично водачът на листата на предстоящите местни избори и кандидат за кмет на Перник Петър Първанов и кандидатите за общински съветници.

„Искам да поздравя Пепи Първанов с решението да участваме на местните избори със самостоятелна листа, кмет на Перник и кметове на населени места. Това е много силно и отговорно решение. Искам да подчертая, че сме горди с тази листа, защото тя може  да води битка за бъдещето на Перник. Трябва да направим ясна разлика – битка за бъдещето на Перник, а не битка за Перник. Ние искаме общината да принадлежи на хората, а не хората да живеят с погрешното впечатление, че принадлежат на общината.  Проблемите на Перник, както и на много български градове, не са малко. Като започнем от чистия въздух и стремежа да гарантираме чиста околна среда за нашите деца, за нас самите, за Перник и за общината. Минем през възможността действително да гарантираме образованието, в това число висшето образование, в Перник. И, разбира се, да гарантираме достъпното здравеопазване. Ние трябва да сме със съзнанието, че Перник е лидера в региона. И затова нашето отношение към Перник е с най-голямо уважение и почит”, заяви Румен Петков и добави: ”Искам да предоставя на медиите писмо, което ръководството на Министерството на отбраната е получило от чешката компания, производител на самолетите L-39ZA, на които се обучават нашите бойни пилоти. Тази компания от дълги години осигурява ремонта и поддръжката на тези самолети и е производител на резервни части за тях и на практика контролира целия инженеринг по поддръжката на тези самолети. Въпреки това, ръководството на МО възлага, чрез обществена поръчка, независимо от участието на чешката компания, поддръжката на самолетите на друга фирма. Чешката компания е написала на ръководството на МО, че е престъпно да се използват услугите на посредник, не само защото ще се оскъпи услугата, но защото резервните части, които ще бъдат доставени, ще са или фалшиви или  вече използвани и във всички случаи негодни. Това поставя под заплаха живота на нашите пилоти и летателната способност на нашите самолети. Ни ще настояваме всички да кажат позицията си по това писмо, защото ние ще поискаме оставката на министъра на отбраната”, заяви категорично Румен Петков. Той допълни, че това писмо е предоставено на управляващите и народните представители още преди двадесетина дни, но по него до сега няма никакво реакция.

Петър Първанов представи листата на АБВ за местните избори, която се явява с бюлетина №14 и  наброява 18 човека.

Ето и самата листа:

1.Петър Първанов- инженер, управител на няколко компании, бивш зам. кмет на Перник, зам. председател на Общинския съвет, президент на волейболния клуб

2.Владислава Драгомирова-мениджър в търговска фирма

3.Ивайло Иванов-бивш кмет на кметство „Изток”

4.Александрина Костадинова- преподавател в ЛТУ, еколог, общински съветник

5.Силвия Таскова- частен бизнес

6.Илинка Никифорова- бивш зам. кмет на Перник, зам. областен управител на Перник

7.Владимир Босев- бивш зам. директор на полицията, адвокат

8.Георги Георгиев- застрахователен брокер

9.Снежанка Викторова- бивш кмет на кметство „Изток”, общински съветник от АБВ

10.Асен Асенов-изпълнителен директор на „Балканкар”

12. Венцислав Симеонов- частен бизнес

13.Данчо Данаилов- кмет на село Ярджиловци от АБВ

14.Димитър Тренчев- частен бизнес

15. Катя Булянска- бивш експерт в Столична община

15 Мая Деянова- пенсионер

16. Бойко Димитров-  пенсионер

17. Венцислав Захариев- пенсионер

18. Катя Белева- старши учител в детска градина

АБВ издига като кандидати за кметове: Ивайло Иванов- кмет на кмет на кметство „Изток,” Данчо Данаилов-  кмет на село Ярджиловци, Димитър Тренчев- кмет на село Дивотино. АБВ подкрепя и кандидатите: Георги Георгиев- кмет на село Студена, Румен Петков- кмет на кметство Църква и Валентина Методиева- кмет на село Кладница.

„Листата ни е съставена основно от хора, които са успели в частния бизнес, работили са в различни институции- общински, областни и държавни. Основното нещо, което притежават кандидатите на нашата листа, е качеството. Искам да информирам всички кандидати за общински съветници, чиято основно цел е  получаването на заплата, че при предстоящите изменения на закона и при факта, че Перник е вече под 100 000 жители, заплатата им ще падне значително. Нашата листа е представена от хора, които са запознати с проблемите на общината.  Гласувайте за нас с бюлетина №14. Основните приоритети за нас ще бъде да възродим икономиката на нашия Перник, нашите деца да ползват безплатни училища и детски градини. Основното нещо, за което ще работим е да може младите семейства от нашия град да създават деца, които да отглеждат и възпитават в Перник”, заяви Петър Първанов. Той подчерта, че често си е задавал въпроса- защо Перник не е привлекателен за инвеститорите, а се превръща в спалнята на София, въпреки стратегическото си разположение. „Трябва да развием икономическата зона в Перник. Трябва да предоставим на бъдещите инвеститори привлекателни условия, имам предвид инфраструктура за развиването на бизнес, а не гола земя. Не е за подценяване и липсата на подготвени кадри за икономиката, въпрос, по който трябва много сериозно да се работи”, заяви Първанов.

 Кандидатът за кмет на  най-големия квартал „Изток“ Ивайло Иванов допълни, че трябва да се пусне така наречената „Малка индустриална зона“. Според него в Перник не се направи нищо, за да се започнат проектите на Марина бара и кръговото на Пашов, но се прави кръговото в Изток. „Там се обслужват от корпоративни интереси – за да се създадат повече удобства на живеещите в новия комплекс , който се строи на Ладовица”, заяви Иванов и допълни, че с благословията на съветниците от ГЕРБ през квартал „Изток” в момента  се движат тежки камиони, които рушат цялата инфраструктура. Това може и трябва да се промени.

Председателят на АБВ Румен Петков увери, че партията ще подкрепя безрезервно действията на бъдещите общински съветници  в борбата за осигуряването на безплатни ясли и детски градини за малките перничани.”Вече постигнахме това в две общини- Стрелча и Раднево и това не доведе до сътресения в бюджета на общините. Освен това нашите съветници ще се борят за чист въздух в Перник. Най-важното, което искам да подчертая е, че в листата на АБВ няма зависимости”, заяви Петков.

Той отправи обвинение към ръководството на БСП в Перник. „ Считам, че ръководството на БСП в Перник обслужва ГЕРБ. Казвам го съзнателно. Защо е друг въпрос. Нежеланието да се конструира формат, който да излъчва ясна алтернатива и перспектива, брани статуквото. Поведението на ръководството на БСП по най-грозния начин обслужва управляващите. Ако някои иска друга атмосфера в Общинския съвет в Перник, избора е с бюлетина №14”, заяви категорично Петков.