Д-р Мария Маринова също влиза в кметската битка!

Д-р Мария Маринова също влиза в кметската битка!

Днес на специална пресконференция кандидатът за кмет на община Перник д-р Мария Маринова представи официално листата на кандидатите за кметове на кметства, за градоначалник в нейно лице и на общински съветници, издигнати от бившата коалиция „Реформатори и демократи”, която заради законовите изисквания на вота идния месец ще се яви като коалиция между политическа партия ЕНП, ПП „Никола Петков”, БЗНС и ПП БДР.

„Политиката и по-специално изборите, са състезание между партии и хора с добри идеи. Ние имаме право да се борим за участие в управлението на общината, за да видим нашия роден край по-добре подреден в духовно, социално, икономическо отношение. Листата ни е пъстра, в нея има и стабилно женско присъствие, а редом с опитните, познатите на пернишките избиратели реформатори и демократи, застават и нови лица – млади, образовани, интелигентни хора с идеи“ каза д-р Маринова. 13 са имената, включени в съветническата листа. Лекари, стоматолози, учители, икономисти, еколози, учители, социални работници са богатата палитра, предложена от коалицията, която би гарантирала успешно решаване и на по-широк кръг от проблеми на жителите на обшината.

Три са кметствата, освен стола на градоначалника на общината, към управлението на които са се устремили реформаторите и демократите – това са Дивотино, Кладница и Студена.

Надявам се перничани да направят своя правилен избор, за да можем заедно да превърнем Перник в един наистина европейски град за живеене, каза още д-р Маринова.

На пресконференцията тя и колегите й съветници отчетоха и постиженията на създадената от тях фондация, в която единствени те внасяха сериозен процент от възнагражденията си като местни законотворци. Със събраните средства са подпомогнати десетки граждани, институции и служби в Перник. Финансирани са не малко важни за общината прояви. Според с-р Маринова, фактът, че фондацията е работила четири години и ще продължи да работи в полза на перничани показва, че няма и не е имало никакво пречка за създаването й.