Шест пожара в областта лумнаха през почивните дни

Шест пожара в областта лумнаха през почивните дни

Шест пожар с материални загуби са гасени от огнеборците в региона през изминалите почивни дни. За щастие пострадали хора при тях няма, еточниха от пресцентъра на Областната дирекция на полицията.

В понеделник, около 2,30 часа през нощта е подаден сигнал за горящ лек автомобил „Фолксваген Голф“, паркиран до блок в пернишкия квартал „Изток“. Пристигналият на място екип от пернишки пожарникари потушил пламъците. Колата е обгоряла в предната й част. От разразилия се огън е засегнат и паркирания наблизо „Фиат Пунто“. Причините за пожара не са установени. Извършен е оглед от служители на Второ РУ.

Започнато е досъдебно производство и работата продължава.

В пернишкия квартал „Монте Карло“ е горяло електрическо табло. Сигнал в пожарната е подаден вчера, около 09, 50 ч. Пожарникарите потушили огъня. В резултат на късо съединение са обгорели кабелите в таблото.

Пожар е вилнял и в шивашки цех в областния град. Огънят е лумнал на 22 септември, около обяд. Причината е извършване на огневи и заваръчни работи. Изгорели са дървена обшивка, малка част от хидроизолация и ламаринени бордове. Три екипа на пожарната се отзовали на сигнала. Материалните щети са незначителни, няма пострадали хора.

Същият ден е изгорял и микробус, когато е подаден сигнал за горящ „Пежо Боксер” на улица „Силистра“. За жалост огнеборците не успели да спасят возилото, което е унищожено напълно. Причината е техническа неизправност.

На 20 септември в областния град са горели апартамент и павилион за закуски. И при двата случая причината е неправилно ползване на нагревателни уреди. В апартамента са изгорели ютия и част от естествен паркет, а в павилиона – газов фритюрник, маса и захранващ маркуч. Няма пострадали хора и нанесени други материални щети.