Зам. председателят на ОбС в Перник Милан Миланов отчете свършеното от него през мандата

Зам. председателят на ОбС в Перник Милан Миланов отчете свършеното от него през мандата

Зам.председателят на ОбС в Перник Милан Миланов и направи своя традиционен отчет за свършената от него работа по време на четиригодишния мандат. „Смятам, че ние всички, които сме получавали заплати от данъците на хората в Перник, сме длъжни да отчетем пред тях какво сме свършили за отминалите четири години. Това е морално задължение” заяви вчера на нарочна пресконференция Миланов.

Той припомни основните  въпроси, които е поставял за разрешаване в Общински съвет, но не спести и проблемите, на които не е успял да намери решение.

41 питания към общинската управа е задал за периода Милан Миланов, като много голяма  част от тях са били на базата на подадени от граждани сигнали. След дебат в минипарламента са намерени решение за голяма част от казусите.

Спряно бе намерението в спортната зала „Дружба” да се дадат помещения на Агенцията на средния бизнес. Възстановена е старата кула в сградата на данъчна администрация Перник, пострадала след земетресението през 2012 година. Фонтаните на площада вече светят без проблем, както и тези пред сградата на общината. След сигнали от Милан Миланов се направил ремонт на физкултурния салон на Седмо основно училище, както и покривът  на на УБ “Светослав Минков”.  В културното средище бяха направени някои козметични ремонти на заемната и някои помещения, но за съжаление остава нерешен големият проблем с цялостното реновиране на Двореца на културата, в който е настанена и библиотеката.

Миланов подчерта, че очаква в началото на следващата година в Бучино отново да имат стадион, след като предишният е бил разрушен по време на строежа на магистрала „Люлин”.

„Доволен съм, че след мои сигнали и питания беше оправен тротоара покрай болницата, беше извършен ремонт на подлез Даскалово, беше ремонтират пътят към гробищния парк в Перник, инициирана бе дискусия за състоянието на „Топлофикация”, подготвихме и приехме декларацията против изгарянето на отпадъци в ТЕЦ „Република” отчете още Миланов.

Доста неща обаче остават недовършени. Сред най-важните са състоянието на ледената пързалка в Перник и нейното пускане в експлоатация, придобиването на сградата на техникум „Юрий Гагарин” като общинска собственост, проблемите в Профилакториума. Там както е известно има парна инсталация, има котле, а парно няма, каза зам.председателят на ОбС. Все още не се решава и въпросът със сградата на бившия техникум по облекло и хранене, който беше затворен след земетресението. Какво ще стане с тази сграда и как ще се използва терена около нея – все още не се знае.А при добро желание там може да се направи голяма детска площадка, зелена градина. Надява се, че гласуват ли му отново доверие перничани, в бъдещия минипарламент ще се бори да се изведе докрай проекта за новата транспортна схема на Перник. Не скри притеснения са за реализацията на прословутия воден цикъл. Съфинансирането, което трябва да осигури ВиК – Перник е огромно, и това неминуемо щяло да се отрази върху цената на водата, която обаче по решение на правителството трябва да остане на поносими цени.