Уникална изложба показва развитието на Радомир

Уникална изложба показва развитието на Радомир

Уникална изложба „10 причини да остана в моя Радомир“ подари „Стандарт“ на общината. 

10-те фото пана, представящи преобразяването на втория по брой население административен център в региона, са част от най-новата кампания на вестник „Стандарт“ „Моят град“. В нея се показват поне 10 причини за гордост на хората от българските градове и как техните градоначалници са способствали за промяната по време на настоящия си мандат по отношение на градска среда, инфраструктура, културни обекти, спортни площадки, обновяване на училища и детски градини.

Церемонията уважиха пернишките народни представители Красимир Велчев и д-р Александър Александров, кметът на Перник Вяра Церовска, кметът на община Радомир
Пламен Алексиев. Областният управител на Перник Ирена Соколова стана част от специалната церемония, на която бяха връчени и награди за принос в развитието на Радомир в категориите „Образование”, „Спорт”, „Сигурност” и „Общественици”.

„Радомир е вторият град в областта, който се представя през фотографския обектив и значимата национална кампания на страниците на вестник „Стандарт”. Направеното от кмета Пламен Алексиев за развитието и модернизирането на общината е видимо, стойностни и полезно, защото дава смисъл на хората, живеещи тук, да се развиват, да работят на местна територия и да създават свое поколение тук. Радомир е място на древен дух, а с направеното в последните години ни посреща с обновена визия и нови придобивки – зелени площи, детски площадки, с кътове за отдих и туризъм, подобрена инфраструктура. Градът се развива с ускорени темпове на развитие, за което благоприятства и местния бизнес – фирми от висок клас и модерни производства”.

Соколова благодари на организаторите на инициативата в лицето на главния редактор на вестник „Стандарт” Славка Бозукова и кмета на община Радомир Пламен Алексиев за съдействието му да бъде показан различният и многолик облик на общината.

Тя връчи първата от наградите в церемонията за принос в развитието на Радомир в сферата на културата на танцов състав „Етнофолк“.