Приятелски турнир по футбол с над 100 участници, под егидата на Асарел-Инвестмънт“, се проведе в село Ноевци

Приятелски турнир по футбол с над 100 участници, под егидата на Асарел-Инвестмънт“, се проведе в село Ноевци

За втора поредна година  на 14 септември стадионът на брезнишкото село Ноевци беше домакин на приятелски турнир по футбол. Той се организира от футболен клуб „Черногорец“-Ноевци, под егидата на минно-добивното дружество „Асарел-Инвестмънт“.

 Над 100 участници се включиха в спортната инициатива. Те  формираха 12 отбора, които представяха  своите населени места, бранша, фирмите и институциите, в които работят на територията на община Брезник. 

До финала достигнаха отборът на „Ветераните“ от Ноевци и отборът на „Дърварите“ от Брезник. На първото място се класираха брезничани, които спечелиха и купата.  Голмайстор на турнира стана Асен Асенов, който е представител на класиралите се на второ място ветерани от Ноевци. На трето място бе отборът на строителите, наречен „Покриви и гаражи“ (Ноевци). Останалите участници бяха: Районно управление “Полиция”-Брезник; „Асарел-Инвестмънт“; Община Брезник; “Черногорци” (Ноевци), „Noevtzi Boys“ (Ноевци); “Уражай” (Режанци); “Гигински тигри” (Гигинци); “Зеленище” (Брезник); “Пелетиенергия” (Брезник).

Първият приятелски турнир по футбол в Ноевци се проведе през 2018 година, когато фирмата инвеститор осигури средства за по-добро поддържане на терена на футболен клуб „Черногорец“. Сътрудничеството между двете организации продължава и през 2019 година с организирането на второ издание на турнира.