Кралев дол посрещна стотици гости на Кръстовден

Кралев дол посрещна стотици гости на Кръстовден

В денят, когато Православната ни църква чества големия християнски празник Кръстовден, китното пернишко село Кралев дол събра стотици земляци на традиционен събор. Местните жители и гостите на празника бяха поздравени по случай хубавия празник от кмета на Община Перник Вяра Церовска, която им пожела много здраве, щастие и топлина в семейното огнище.

„Щастлива съм да споделя днешния празник с вас, жителите на хубавото село Кралев дол, изключително работливи, гостоприемни и достойни хора. В последните няколко години Кралев дол става едно още по-привлекателно село, работи се усилено, така че се виждат нещата, които случват“,  сподели градоначалникът.

На празника в Кралев дол бяха още пернишките депутати Красимир Велчев и д-р Александър Александров, зам.-кметовете на Община Перник, кметове на населени места и общински съветници.

От името на губернатора Ирена Соколова, зам.областният управител Иво Иванов приветства и поздрави жителите на населеното място, смятано за родното място на Паисий Хилендарски. Иванов отправи пожелание за здраве, просперитет и надграждане на постигнатото. Той връчи грамота на кмета на Кралев дол за ценния му принос в поддържането на местните традиции като вечен извор на общочовешките ценности.

Поздрав към събралото се множество отправи и кметът на населеното място Пламен Георгиев, който им пожела здраве, успехи и да продължават да пазят традициите живи.

Богата програма, музика и добро настроение по традиция съпровождаше

събора в Кралев дол.