Изключителен интерес към форума Baby love

Изключителен интерес към форума Baby love

За първи път на медицински форум в Перник бяха представени най-важните неща, с които се сблъскват младите родители. Изложението Baby love беше открито вчера от кмета на общината д-р Вяра Церовска и продължи през целия ден в Двореца на културата.

„Много се радвам, че днес съм тук и имам възможността да открия тази прекрасна инициатива, която се надявам да се превърне в традиция. Най-голямата радост за всеки родител е раждането на дете. Грижите и обичта към него осмислят живота. Това са незабравими мигове, които остават в съзнанието ти за цял живот. Няма нищо по значимо от детската усмивка. Тук са най-добрите специалисти, които могат да отговорят на всички въпроси, вълнуващи младите родители и разбира се да дадат най-добрите съвети. Желая успехи на всички участници в днешната дискусия“, сподели кметът Вяра Церовска, след което всички малки гости бяха почерпени с много вкусна торта.

Организаторът на събитието Валентина Страхилова не скри вълненията си и каза, че много е щастлива от факта, че залата е пълна с толкова млади хора и деца с позитивно и слънчево настроение. „Детският глъч отваря всяка врата и докосва душата на всеки. Те са нашето бъдеще“, каза Страхилова, която е областен координатор на Алианса на българските акушерки.

На събитието присъстваха още народният представител д-р Александър Александров зам. – кметът Севделина Ковачева, кметът на кв. „Изток“ Емил Костадинов, секретарят Радослава Манова, директорът на Регионалната здравна каса д-р Йорданка Александрова.

В рамките на срещата бяха обсъдени най-важните неща, които трябва да се спазват по време на бременността. В залата имаше и урна, в която всеки при добро желание можеше да направи дарение. Събраните средства ще бъдат предоставени на семейства с репродуктивни проблеми от Перник.

По време на срещата младите майки имаха възможността да задават въпроси на водещи лекари, акушер-гинеколози, психолози, фармацевти, логопеди. Имаше и раздаване на детска сертифицирана кухня от 0 до 3 години. Медийни партньори на събитието са списание „Кенгуру“, BG-Mamma и Фондация „Искам бебе“.