И държавните структури се включиха в „Да изчистим България заедно”

И държавните структури се включиха в „Да изчистим България заедно”

И тази година в кампанията „Да изчистим България заедно“ активно се включиха териториалните структури и общините в региона, съобщиха от областната администрация.

По покана на областния управител и директорите на ведомствата, служителите от 14 институции бяха заявили желанието си да се включат в кампанията, като сами са определили своите локации за почистване.

Отборът на Областна администрация почисти пътя до хижа „Славей“ и отбеляза приятна тенденция. За трета поредна година служителите на ведомството почистиха пътя, водещ до хижа „Славей“ в планината Голо Бърдо и прилежащите терени. Те споделиха своето впечатление, че с всяка изминала година количеството на отпадъци те в този район става все по-малко и не се забелязват нерегламентирани сметища.

По думите им, това е удовлетворяващ резултат, показателен за това, че жителите на област Перник полагат грижа за околната среда и не замърсяват любимите си зони за отдих и разходка.

Към най-мащабната екологична инициатива заедно с експертите на Областна администрация се присъединиха и повечето от териториалните структури на централната и изпълнителната власт в регион Перник. Те почистваха пред сградите на своите ведомства, паркове и градинки, обществени места, междублокови и квартални пространства.