Пернишката полиция на крак за първия учебен ден

Пернишката полиция на крак за първия учебен ден

Служителите на реда си свършиха работата в навечерието на първия учебен ден, стана ясно на нарочна пресконференция. Шефът на „Охранителна полиция” към Областната дирекция на МВР Митко Митков съобщи, че вече са проведени срещи с представители на РУО на МОН, училищата и детските градини и ясли, на които са били съгласувани мерките за безопасност на малчуганите. Проверена е безопасността на сградите. В изправност са и оградите на учебните заведения. Малки пропуски е имало само в едно – две училища, но и там целостта на оградите е възстановена, допълни Митков.

Навсякъде тази година е подновена напълно вертикалната и хоризонталната маркировка, допълни шефът на „Пътна полиция Слави Лазов. На 16-ти септември ще има засилено полицейско присъствие както по най-натоварените пътни отсечки и важни кръстовища, така и в района на училищата и детските заведения. Проверени са и автобусите, с които се извършва превоз на ученици, които са напълно изправни технически. Подобни проверки ще се правят и през учебната година, като ще се инспектират возилата и по време на движение.

Радостно е, че през месеците на лятната ваканция няма нито едно ПТП, при което да е загинало или пострадало дете, заяви Слави Лазов. Перник е на пето място в страната по отношение на ниската аварийност, а през последните три месеца има само един загинал и петима ранени, допълни шефът на „Пътна полиция”.