Обвинен за убийство в Драгомирово остава в ареста

Обвинен за убийство в Драгомирово остава в ареста

Софийският апелативен съд е потвърдил мярка за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо 33-годишнвия Р.Р., обвинен от Окръжна прокуратура – Перник, за извършено от него престъпление по чл. 115 от Наказателния кодекс

Съдът е приел доводите на Софийска апелативна прокуратура относно обосновано предположение за авторството на деянието, а именно причастността на обвиняемия Р., който е общински съветник в Земен към убийството на М.М., извършено в края на август 2016 г. Сред доказателствата в подкрепа на обвинителната теза са прегледите на камери (преброителни на АПИ и такива, разположени в населени места), маршрутите на движението на автомобилите, информацията от мобилните оператори за движения по клетки, разпечатките на телефонни разговори, водени от обвиняемия Р.

От свидетелските показания е установено, че след изчезването на М.М., обвиняемият е възложил унищожаването и скриването на автомобилни части от л.а. „Фолксваген Туран“, с който пострадалият бил превозен на 30 август 2016 г. Впоследствие те били открити в каменна кариера в района на пернишкия квартал Бела вода, където били запалени по-рано.

Аргументът по отношение на опасността Р.Р. да се укрие от наказателно преследване е свързан не само с извършване на друга престъпна дейност, но и с честите пътувания извън страната. По делото има събрани данни и за противообществени прояви на обвиняемия Р.Р.

Разследването на убийството продължава.