Високо отличие за директора на РДПБЗН от министъра на вътрешните работи

Високо отличие за директора на РДПБЗН от министъра на вътрешните работи

Областният управител Ирена Соколова поздрави директора на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” Перник по повод полученото от него високо признание. 

Комисар Емил Марков е награден с най-високо почетно отличие на МВР „За доблест и заслуга” III степен от министъра на вътрешните работи Младен Маринов в навечерието на 14 септември – Професионалният празник на огнеборците от цялата страна.

Наградата се връчва за безупречната му служба, със заслуги, свързани със защитата на държавните интереси и с принос за изграждане на положителен образ на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” и Министерство на вътрешните работи.

Губернаторът открои заслугите на комисар Марков за гарантиране на сигурността и пожарно-аварийната безопасност в област Перник през 36-годишния му трудов път в Регионалната дирекция.

Соколова поднесе и благодарност към служителите на РДПБЗН, които през годините са доказали своя висок професионализъм и подготвеност при изпълняване на служебните си задължения. Тя изтъкна, че тяхната отдадена, динамична и рискована работа, е ценена и забележима от всички жители на област Перник.

Днес огнеборците от Перник са поднесли цветя на паметната плоча на старшина Никола Миков, намиращ се в сградата на РДПБЗН, загинал при изпълнение на служебния си дълг.