Жители на Батановци търсят помощ от Соколова

Областният управител Ирена Соколова проведе среща с жители на гр. Батановци във връзка с намерението за отпадане от разписанието на влакове №5621 и №5622 по линията София – Благоевград – София.

Гражданите запознаха губернатора с желанията на пътуващите, както и с опасенията им, предоставяйки подписка за запазване на досегашното разписание. 

Соколова уточни, че е във връзка с управлението на БДЖ по темата и че решението за отпадането на ЖП спирка Батановци на съответните влакове е с цел намаляване времетраенето на пътуване. Това решение е пробно за период от 3 месеца, като за това време и в двете посоки в интервал между 20 – 30 мин. ще има следващ влак, спиращ на ЖП гара Батановци. Влакове №5621 и №5622 са заложени в разписанието за 2020 година, са уточнили от БДЖ.

Областният управител се ангажира със съдействие по темата, като ще представи мотивирано становище на 20 септември 2019 г. в насрочено обществено обсъждане за новото разписание на влаковете. Предвижда се то да влезе в сила на 15 декември 2019 г.