Тръгна обществената поръчка за „Марина бара”

Стартира обществената поръчка за изграждането на пътна връзка „Марина бара“ .

Добрата новина дойде от сайта на Агенция пътна инфраструктура, която обяви обществена поръчка за изпълнител на строителство на пътна връзка „Марина бара“, отклонение от републикански път I-6 София – Радомир. В близко време хиляди перничани и гости на града ще могат много бързо и удобно да стигат до центъра и “тапите” в пиковите часове значително ще се стопят.

„Това е един от най- важните за Перник проекти и ние много работихме той да се случи. Отбивката е чакана от хилядите всекидневно пътуващи наши съграждани вече 20 години. С новата придобивка те ще скъсят времето за пътуване до София и ще могат да се прибират по-скоро при семействата в края на работния ден. Проектът за пътния възел е на стойност 894 000 лева с ДДС“, уточни кметът Вяра Церовска, които са изцяло от бюджета на държавата.

Градоначалникът коментира, че с изпълнението на пътната връзка една от една от целите му ще бъде постигната.

„Според данните от трафик камерите ежедневно между София и Перник пътуват 27 000 превозни средства, което ни задължи да направим всичко възможно за намаляване напрежението на входовете на града“, посочи Церовска.

Кметът на общината отчете още, че в график вървят строителните дейности на новото кръгово кръстовище в квартал „Изток“. Обектът е на стойност над 1.8 млн. лева с ДДС и освен пътната част включва изграждането на водопровод по ул. „Юрий Гагарин“ с дължина 271 м, битов и дъждовен канал, както и монтирането на ново улично LED осветление с изграждане на нова тръбна мрежа и нови шахти.

С изграждането на новото кръстовище ще бъде разтоварен автомобилният трафик и подобрена безопасността на движението както на моторните превозни средства, така и на пешеходците.