Пиян шофьор причини катастрофа край ТЕЦ-а

Пиян шофьор причини катастрофа край ТЕЦ-а

Четири бързи производства са започнати от служители на ОДМВР – Перник.

На 31 август, около 2,10 часа, в радомирското село Долна Диканя бил проверен лек автомобил „Тойота Ярис“. Зад волана е бил 61-годишен столичанин. При изпробването му с техническо средство за алкохол са отчетени 1,79 промила алкохол в издишания въздух. Мъжът отказал кръвна проба за химичен анализ и бил задържан за 24 часа с полицейска мярка.

На следващия ден, около 15,30 часа, отново в Долна Диканя е проверен мотоциклет „Кимко“, управляван от 20-годишен столичанин. Органите на реда установили, че моторното превозно средство не е регистрирано по надлежния ред в Република България. Работата по документиране на случая продължава.

С 1, 95 промила алкохол в кръвта е шофирал автомобила си марка „Мерцедес“ 34-годишен перничанин. Той бил проверен на 1 септември, около 17 часа на ул. „Св. Св. Кирил и Методий“ в областния център. Задържан е за 24 часа с полицейска мярка и действията по разследването продължават.

Около 20 часа в неделя е подаден сигнал за пътнотранспортно произшествие на първокласен път София – Кюстендил, в района на моста срещу пернишкия ТЕЦ „Република“. На място е установено, че са се ударили „Ауди А6“, управляван от 38-годишен перничанин и „Фолксваген Бора“, шофиран от 32-годишен радомирец. Водачите не са пострадали, а на автомобилите са нанесени материални щети. При изпробване им за алкохол с техническо средство са отчетени 2,51 промила в издишания въздух на 38-годишния водач на аудито. Той отказал кръвна проба за химичен анализ и бил задържан за 24 ч. с полицейска мярка.