В Люлин два пъти гасят пожар в гората

В Люлин два пъти гасят пожар в гората

Четири пожара с материални загуби са гасени в Перник и Радомир през почивните дни.

На 30 август, около 15 часа, е подаден сигнал за пожар в апартамент, в пернишкия квартал „Дараците“. Незабавно към мястото на произшествието се отправили две пожарни, линейка и патрулен автомобил на полицията. Установено е, че в резултата на неправилно ползване на нагревателен уред са изгорели мебели, бяла, черна и компютърна техника. Пламъците са овладени много бързо. Няма пострадали хора и жилището като цяло е спасено.

На два пъти е горяла борова гора в пернишкото село Люлин.

Първият сигнал е подаден на 1 септември, 20 минути след полунощ. Огнеборците локализирали пламъците и щетите се оказали минимални – около 2 декара борови насаждения. Причината е небрежност при боравене с открит огън. Сутринта, около 6,20 часа отново е подаден сигнал за пожар на същото място. Загубите са около 1 декар иглолисти насаждения.

500 кв. м. борови насаждения са унищожени при пожар, избухнал в неделя, в местността „Голо бърдо“, собственост на Държавно горско стопанство – Радомир. Сигнал за огъня е подаден около 6,30 ч. Благодарение на бързата намеса на огнеборците, гората отново е спасена. Причината е небрежност при боравене с открит огън.