Първи благотворителен турнир по футбол

Първи благотворителен турнир по футбол

Десет отбора мериха сили в първия благотворителен турнир по футбол „Заедно за децата на Перник“, организиран от Младежи ГЕРБ-Перник. Събитието беше открито от областния координатор на политическата сила Вяра Церовска, която приветства всички присъстващи и изтегли жребия за първия кръг. От името на българския футболния съюз председателят на областния съвет Валентин Лазаров удостои кмета на Перник Вяра Церовска и на областния управител Ирена Соколова с плакети за принос в развитието на спорта в област Перник.

„Това е една страхотна инициатива, която събира достойни хора и спортсмени, които правят този ден изключително ползотворен“, отбеляза лидерът на ГЕРБ-Перник. На старта на състезанието тя пожела на участниците спортсменска игра, а най-добрите и най-достойните да спечелят.

Събитието уважиха народният представител д-р Александър Александров, общински съветници и кметове от политическата сила. „Радостно е, когато виждаме реална ангажираност на младите хора и на спортни деятели, които са насочили усилията си към децата. Бъдете все така активни, инициативни и отговорни“, пожела депутатът от област Перник и подчерта, че спортът е начин да се обединяваме около една обща мечта и да вярваме до последната минута в нашите герои.

Организаторите от МГЕРБ се бяха погрижили да има спортни емоции и добро настроение както за участниците, така и за публиката. Кулминацията на спортното състезание бе благотворителният търг, на който бяха разиграни много ценни артикули, дарени от спортни клубове, изявени спортисти и приятели на спорта.

„Нашите инициативи винаги са били част от целенасочената политика на ГЕРБ за развитие на спорта и насърчаване на младото поколение, а и на хората от всички възрасти, да водят активен начин на живот. През последните 4 години положихме много усилия, за да създадем необходимите условия за това. Ще продължим да създаваме възможности за масов спорт, чрез изграждане на спортни площадки и пространства за отдих и почивка“, сподели капитанът на отбора на Младежи ГЕРБ-Перник и най-младият кмет в Пернишко Емил Костадинов.

Сред участниците в състезанието бяха още областният координатор на МГЕРБ-Перник Александър Александров, кметът на село Драгичево Виктор Викторов, общинският съветник Андрей Павлов.

Турнирът бе за непрофесионалисти, а форматът на състезанието бе чрез директни елиминации. Срещите се играха в две полувремена по 15 минути, с 3-минутна почивка между тях.