5044 лева събрани на благотворителен търг за Детско отделение на пернишката болница

5044 лева събрани на благотворителен търг за Детско отделение на пернишката болница

Уникален благотворителен търг на ценни спортни артикули, организиран от Младежи ГЕРБ-Перник, събра десетки хора, обичащи спорта. 4245 лева е събраната сума от благотворителната кауза. Към тях ще бъдат добавени парите от дарения в размер от 799 лева. Със събраните средства в размер от 5044 лв. ще бъде закупена апаратура за Детското отделение на пернишката МБАЛ „Рахила Ангелова“.

На търга се разиграха предмети дарени от клубове и легенди в различните спортове. С най-висока цена беше продадена рамки рана фланелка с медал и картотека, дарена от „Левски“ Чикаго , които бяха закупени за сумата от 600 лв.

В ролята на водещ на търга беше областният координатор на ладежи

ГЕРБ-Перник Александър Александров, който отбеляза, че е безкрайно горд с постигнатия успех.

На събитието присъстваха и част от най-големите дарители спортисти,

политици, общественици, хора от бизнеса и граждани, които наддаваха за тениски и артикули на 5-кратния носител на златната топка и мега звезда на „Ювентус“ и световния футбол – Кристиано Роналдо, на националния селекционер на България и герой от САЩ ‘94 Красимир Балъков, футболните грандове ЦСКА и Левски, пернишката гордост „Миньор“ и „Металург“, най-титулуваният отбор в България по ръгби „Валяците“, славните тимове на „Ботев“ Враца, „Берое“ Стара Загора, „Локомотив“ София и „Арда“ Кърджали, както и най-успешните български отбори отвъд океана – „Левски“ Чикаго и „Миньор“ Чикаго, медали от първия международен турнир по

Таекуондо „Перник Леон Оупън“. Продадени бяха артикули, дарени от

спортните величия Иво Ангелов, Тервел Пулев, Армен Назарян.

Организаторите от МГЕРБ благодариха на всички гости за присъствието, подкрепата и присъединяването към благородната кауза.