Кметът на Радомир и доброволци помагаха  в гасенето на  пожара в Голо бърдо

Кметът на Радомир и доброволци помагаха в гасенето на пожара в Голо бърдо

Когато лумне пожар в планината, пламъците могат да доведат до сериозни щети, затова е важно да се овладеят максимално бързо. А това реално става с участието както на огнеборците, така и на доброволците, които да помогнат в битката с огъня.

Пример за това е случаят в Радомир преди два дни, когато малко преди 19 часа вчера лумна пожар в района на хижа „Орлите“ над града. Пламъците бързо обхванаха планината Голо бърдо, но благодарение на бързата намеса на общината, доброволци, три пожарни екипа и служители от горското стопанство, огънят бе овладян.

„Благодаря на екипа на „Пожарна безопасност и защита на населението“ и на всички, които помогнаха да овладеем стихията и не допуснаха огънят да стигне до населените места”, коментира градоначалникът, който също бе сред доброволците в битката с пламъците. Той изказа и благодарност към всички земеделски производители, включили се в гасенето на пожари край селата Дрен и Долна Диканя по-рано през деня.
При пожара край хижата изгоряха 10 дка борова гора. Кметът апелира за внимателно боравене със запалителни материали и повишено внимание в дните с високи температури и повишен риск от възникване на пожари.