Ремонтите в 10-то ОУ и Спортното ще приключат навреме

Ремонтите в 10-то ОУ и Спортното ще приключат навреме

На 16 септември 10 ОУ „Алеко Константинов“ в кв. Изток ще отвори врати с изцяло ремонтиран първи етаж. Голяма част от учебните стаи са пребоядисани и с нов интериор. В училището се обучават 750 ученици от първи до седми клас. Тази година за първи път ще прекрачат прага на школото 100 първокласници в четири паралелки. Училището се гордее с модернизирана система на обучение. Всички класни стаи разполагат с интерактивни дъски и мултимедии.

Учебното заведение посетиха зам.-кметът на Перник Севделина Ковачева и кметът на кв. „Изток“ Емил Костадинов, които се увериха, че ремонтните дейности ще приключат навреме .

С ремонтирани коридори и класни стаи ще започне учебната година и Спортно училище „Олимпиец“.

„В почти всички училища на територията на Община Перник към момента се извършват ремонтни дейности. Голяма част от тях са свързани със смяна на подовите настилки и боядисване на класните стаи и училищните коридори. Има училища, в които се ремонтират покривите, санитарни възли, подменя се дограма. С изцяло обновен физкултурен салон ще започне учебната година 6 СУ „Св.Св. Кирил и Методий“, заяви зам.-кметът по образование Севделина Ковачева. Тя добави, че ремонтите дейности ще бъдат извършени в срок и няма да възпрепятстват стартирането на учебната година.